Med fem mot tre stemmer godkjente formannskapet i Vågsøy torsdag kveld kontrakten med Skanska AS.

Arbeiderpartiets to representanter i formannskapet, Kristin Maurstad og Frode Kupen, stemte begge for kontrakten og slo dermed endelig fast at partiet støtter byggingen av en helt ny ungdomsskole i Måløy.

Høyre-trioen Morten Hagen, Therese Sæbøe Strand og Anett Berg i tillegg til Edvard Iversen (V) var de øvrige som stemte for en godkjenning av kontrakten i tråd med rådmannens innstilling.

Hogne Bleie (Frp), Nils Myklebust (Sp) og Einar O. Midtbø (tverrpolitisk) ønsker å rehabilitere skolen og stemte mot rådmannens innstilling.

Slik lyder vedtaket fra kveldens formannskapsmøte:

1. Basert på kommunestyret sitt vedtak i k sak nr. 28/15 vert framlagd kontrakt med Skanska godkjent med slik kontraktsum: - Nybygg Kr. 122.831.674

2. Prosjektet er innarbeidd med ei total ramme på 160 mill kr i økonomiplan for 2015- 2018 gjennom vedtak i k.sak 34/15. Kommunestyret legg til grunn økonomisk oppstilling i saka innafor denne budsjettløyvinga.

3. Formannskapet får fullmakt til å vurdere om ein skal nytte etasjeskilje i tre når Skanska har lagt fram innsparinga med dette.

I økonomiplanen som ble vedtatt minutter i forveien setter man av 160,5 millioner kroner til ungdomsskoleprosjektet i tråd med rådmannens tilråding. I den samme planen ligger det også inne 20 millioner kroner til et nytt gymbygg på Gotteberg.

Både økonomiplanen og ungdomsskolesaken vedtas i kommunestyret 10. desember.