Salen i Operahuset på Nordfjordeid var så godt som full da russerevyen startet fredag kveld.

Hele 436 billetter ble solgt til premieren på revyen. Det er rekord, ifølge Helga Sundal i Operahuset Nordfjord.

"Ein midtnordfjordmannsdraum" levde opp til forventningene.

I revyen parodierer russen både Eid-ordfører Alfred Bjørlo, stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn, Janne Endal Andersson i Eid kommune, rektor ved Eid vidaregåaande skule og flere av lærerne. Kjente politikere som Erna Solberg, Siv Jensen, Knut Hareide og Trine Skei Grande er også med i noen av innslagene.

Revyen handler om Alfred Bjørlo, som er lei kommunereform og erklærer Eid som egen stat.

"Hva skal vi med Vågsøy, Gloppen, Selje og Stryn? Med vår plan skal vi vasse i gryn," sier Bjørlo før han erklærer Eid som egen stat.

Når lærerne finner ut av dette, bestemmer de seg for å ta saken i egne hender. Det resulterer i at de lager et eget superhelt-team.

Regjeringen får også med seg hva som skjer, og blir bekymret. De kaller inn stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn til å bistå dem, og med sin sjarm greier han og overtale Erna Solberg og Siv Jensen til å sette inn Forsvaret for å stoppe Bjørlo.

Eidarussen imponerte publikum med et glimrende show og kjempebra skuespill. Arrangørene var og godt fornøyd med revyen, og kunne til slutt røpe at det kun var  tre uker siden manuset ble ferdig.

- Vi fikk til en fantastisk prestasjon på kort tid, sa arrangørene etter revyen.

Hvis ikke du fikk med deg russerevyen i kveld, har du fortsatt mulighet i morgen. Da er det duket for et nytt show på Operahuset. Hittil er rundt 245 billetter solgt.

Les mer om revyen i tirsdagens utgave av Fjordenes Tidende.