Dette innlegget sto på trykk i Fjordenes Tidende fredag 9. oktober og er skrevet av Roy Steffensen, skattepolitisk talsperson Frp.

Onsdag presenterte finansminister Siv Jensen regjeringens forslag til statsbudsjett for 2016.

Jeg mener dette er et budsjett som ivaretar Frps satsingsområder. Av de større Frp-gjennomslagene vil jeg spesielt trekke frem at vi styrker samferdsel, og da spesielt vei med 18 prosent.

De største grepene innenfor skatt kommer vanlige arbeidere til gode, og pensjonister som lever sammen vil få redusert avkortningen av pensjon med 8.000 kr per par.

Folk flest vil merke vårt forslag til skattelettelser godt. Siden vi overtok i regjering har vi, om dette blir vedtatt, redusert skattene med 22 milliarder kroner.

Vi vil da ha sørget for at en vanlig arbeidstaker i 2016 vil betale omtrent 4.000 kr mindre per år i skatt i forhold til i 2013. Realiteten er at de årlige skattereduksjonene for en gjennomsnittsfamilie med to inntekter nå tilsvarer det samme som omtrent to månedlige avdrag per år på et boliglån på 1,8 millioner kroner.

Jeg vil ikke kalle det for ubetydelig slik Ap, Sp og SV gjør, men snarere et gjennomslag for lavere skatt for folk flest.