Opera Nordfjord ligger inne med 4,5 millioner kroner i det foreslåtte statsbudsjettet for 2016. Nå håper operasjefen på større bevilgning neste år.

– Vi var den store budsjettvinneren i fjor, så vi hadde ikke regnet med noen økning i år, sier Kari Pavelich, daglig leder ved Opera Nordfjord.

Håper på økt støtte

Pavelich er fornøyd med at operahuset i det foreslåtte statsbudsjettet får 4,5 millioner kroner i driftsstøtte for 2016, men håper at regjeringen fra og med 2017 vil øke støtten, ikke bare til operahuset på Nordfjordeid, men også til de andre distriktsoperaene i landet.

– Vi hadde som nevnt ikke regnet med noe mer enn det vi fikk, og særlig med en borgerlig regjering som har sagt at de ikke skal satse like mye på kultur i det kommende budsjettet. Så vi hadde realistiske forventninger og er fornøyde med resultatet, sier Pavelich.

Det var operahuset i Rogaland som ble budsjettvinneren i år, ifølge Pavelich.

– De kom inn på statsbudsjettet i år, og er den første distriktsoperaen som har gjort det på fem år. Så vi er solidariske og er glade på deres vegne. I år var det noen andres tur til å få økning, sier Pavelich.

Tror på bedre resultater

I fjor gikk Opera Nordfjord med et underskudd på 402.000 kroner før skatt.

Operasjefen forteller at tallene ser bedre ut i år, og håper på et bedre driftsresultat for 2015.

– Hittil i år så er jeg rimelig fornøyd, selv om det gjerne kunne vært solgt flere billetter til Maskeballet, sier Pavelich.

Hun viser til at det per onsdag ettermiddag hadde blitt solgt rundt 2.487 billetter til operaforestillingen.

I fjor solgte Opera Nordfjord rundt 2.600 billetter til hovedproduksjonen, og Pavelich har troen på at antallet vil ligge på omtrent det samme etter siste forestilling lørdag kveld. Hun er også positiv til at operahuset kan hente inntekter fra andre forestillinger enn hovedproduksjonen, som for eksempel fra den kommende Sound of Music-forestillingen. Hun tror også flere av forestillingene fra tidligere i år har gått bedre enn hva de gjorde i fjor.

– Det er allerede nesten utsolgt til Sound of Music, som starter i slutten av oktober. Vi har nesten solgt 1.000 billetter allerede, sier hun om ekstraproduksjonen.