Den kritikerroste amerikanske nykommeren Luke Elliot avsluttet første del av høstens norgesturné i Jonaslåven i Ervik.

De to vanligste ordene publikum brukte for å beskrive lørdagens konserten etterpå var fantastisk og magisk.

Urbant sted i vest

Rundt 120 personer mellom 12 og 80 år fra nær og fjern, fant veien til den ombygde låven, for en konsertopplevelse utenom det vanlige.

– Han hadde en sånn utstråling og tilstedeværelse, med en voldsom styrke i stemmen, og bra tekster. Settingen er bare fantastisk, genial. Det var magisk, sier Linda Endal fra Selje.

Amerikansk rock, av det mørkere, sjelfulle slaget viste seg å passe godt til kulissen av ei lita bygd ut mot Stadhavet.

– En fantastisk opplevelse, sier ildsjel og innflytter til Eid fra Oslo, Inge Adelsten Engebretsen.

– Å møte alle menneskene her og høre denne musikken, det er som å komme til et urbant sted, langt, langt vest.

Kommer gjerne tilbake

Hans Petter Vaagsæter tok turen fra Ålesund i ens ærend for å gå på konsert. Natten tilbrakte han på Erviksanden camping.

– Jeg hadde ikke hørt om bandet før nylig, men det var utrolig bra. Helt fantastisk, mener Vaagsæter.Scenen var enkelt belyst, med mørk bakgrunn, på en måte som fremhevet artisten, bandet og det musikalske.

Erika Louise Pehrsson fra Sverige, som for tiden jobber på Stad, var også full av lovord:

– Magisk! Han hadde en veldig melankolsk stemme, som rommet både kjærlighet og dramatikk. Ikke party-musikk akkurat, men veldig vakkert.

Luke Elliot takket for god velkomst på Stad. Han lot stort sett låtene snakke for seg selv, kun avbrutt av lavmælte og vennlige fraser på norsk som takk og skål. Under et instrumentbytte fortalte han om Sankta Rita, som den neste sangen handlet om.

– Jeg koste meg under konserten og opplevde god kontakt med publikum, forteller Luke Elliot, som deltok på festen etterpå.

Han kommer gjerne tilbake. Nå er planen å ta en pause til 23. oktober. Da fortsetter norgesturneen, deretter står turné i England og USA for tur. Og kanskje Norge igjen, i februar 2016.