På kun én måned har ideen om en støttekonsert i Vågsøy gått fra å være en tanke til faktisk å bli realisert.

Fredag kveld kunne arrangører Oliver og Monica Mulelid-Tynes puste lettet ut etter et vel gjennomført arrangement i Samfunnshallen i Vågsøy.

- Alt gikk på skinner, sier Oliver Mulelid-Tynes da støttekonserten "Den store dugnaden" ble avsluttet.

Inntektene fra arrangementet går til flyktningene i Middelhavet. Målet er å samle inn 50.000 kroner som skal dekke transportkostnadene for å frakte en lastebil med ti tonn klær ned til en flyktningleir i Hellas.

Til planleggingen av arrangementet har arrangørene fått god hjelp fra blant annet Kaldo og Margot Kiis og Ronny Totland Silden, daglig leder i Nordfjordhallen.

- Dette ble et kjempebra arrangement. Vi er gjerne med igjen, dersom man vil arrangere noe lignende neste år, sa Totland Silden etter støttekonserten.

Artistene imponerte

Kvelden bød på et variert artistprogram og sanger som både rørte og gledet publikum.

På scenen sto også en god blanding av unge og mer erfarne lokale talenter.

Kvelden hadde også et fint samspill mellom flotte musikalske opplevelser og alvoret rundt flyktningkrisen i Middelhavet. Publikum fikk nemlig høre om Salah Ahmad Abdullah sin dramatiske flukt fra Libya til Italia.

Flyktningkonsulent Geir Nygård snakket også om hva Vågsøy kommune gjør for å hjelpe flyktningene, og om hva folk kan gjøre for å hjelpe til med integreringsprosessen.

- Det er ikke så mye som skal til. Si hei, inviter dem med i trimløypa eller på en kopp kaffe, sa Nygård.

Du kan lese mer om Salahs dramatiske flukt i tirsdagens utgave av Fjordenes Tidende.