– Jul handler jo om tradisjonene, fastslår senterleder Victoria Juvik Øvstetun ved Måløy Brygge.

Julen nærmer seg med stormskritt, og Måløy Brygge ser frem til en tradisjonsrik feiring.

– Vi følger tradisjonene, smiler Øvstetun og sier at senteret blant annet vil ha juleunderholdning, julemusikk og besøk fra selveste julenissen.

– Så ønsker vi å servere gløgg til alle kundene våre hver lørdag i desember. I tillegg tenker vi å få til den tradisjonsrike julefrokosten, sier senterlederen om tiden som er i vente.

Magisk stemning i desember

Hovedtyngden for Måløy brygge blir fra 13. desember og utover, men de vil selvsagt også markere når julegaten i Måløy åpnes.

– Da vil julehuset være pyntet. I år vil vi bruke mye lys i dekorasjonen, som vi er blitt oppfordret til av Måløy Handelsforening.

Tradisjonen tro forventer Øvstetun at det vil bli en hektisk desember for de ansatte.

– Desember er den måneden da det skjer mest i året. Vi håper at vi klarer å selge bra og at folk tar i bruk de lokale butikkene i julehandelen, oppfordrer hun. For senteret er det viktig at kundene trives og at de ansatte kan gi den beste servicen gjennom advent.

– Og så håper vi selvsagt at alle kan få en trivelig jul og at Måløy Brygge kan fortsette å være den møteplassen som den alltid har vært.

I år som tidligere år vil Frelsesarmeen stå på Måløy Brygge, noe senterlederen synes er fint.

– Det er veldig viktig i disse høytidene, og det setter ting litt i perspektiv.

Øvstetun opplever at det blir en helt spesiell stemning i desember på Måløy Brygge.

– Det kjekkeste med julen er at det er så mange blide og fornøyde kunder som virkelig koser seg i adventstiden. Det blir nærmest en folkefest, og en tar seg tid til å treffes og prates, sier hun, og understreker at de vil gjøre sitt beste for at kundene skal få en trivelig handletur.

Tradisjonsrik feiring

Øvstetun er svært glad i juletiden, og opplever at tradisjonene er viktige å holde ved like.

– Ja, det er ikke noe tull her. Jeg pynter alltid på lille julaften, og da må jeg ha gløgg og O helga natt. Den ljomer i huset på lillejulaften. Og på selve julaften må jeg se på Tre nøtter til Askepott og ha familie rundt meg, sier hun forventningsfull.