Når Stormklang søndag gjentar suksessen fra 2013 og synger med Hanne Krogh og tre tenorer er konserten i Nordfjordhallen.

– Jeg liker godt Sør-Vågsøy kirke, der vi har hatt konsert med Hanne Krogh to ganger før, men fordelen med Nordfjordhallen er at flere folk får tilgang til konserten, og en sitter litt bedre under en lang konsert, sier dirigent for vågsøykoret Stormklang Hilde Hagen.

Hun gleder seg til konserten, den sjette hun dirigerer med Hanne Krogh.

– Det har blitt noen, ja, etter at hun tilfeldigvis spurte meg i Operahuset for fem år siden om jeg kunne få til noe koring der inne.

– Så dere har holdt kontakten?

– Ja, det har vi, og jeg må si at jeg er litt stolt av det vi har fått til. Det er fantastisk for Stormklang å være med på dette, og det er kjekt å prøve å synge i lag med sånne folk også, sier Hagen, som legger til:

– Og det jeg ser er at vi kan det vi vil kunne. Vi er flinke!

Øvd siden i vår

Konserten er bygd opp over samme lest som tidligere, men det er alltid noen variasjoner.

– Det er julefokus hele vegen selv om ikke alt er julesanger. Vi har med de gode, gamle og så er det i tillegg nytt stoff og store klassiske verk.

– Så julestemning kan loves?

– Helt klart. Jeg blir rørt bare jeg hører CD-en, så det blir nok en enda sterkere opplevelse i hallen, sier Hagen, som forteller at Stormklang skal delta på mange nummer.

Og de er godt i rute med øvingene.

– Ja det er vi. Vi har ingen ekstra øving før på søndag da vi møter Hanne og tenorene i hallen for å gå gjennom konserten.

Fremdeles plass

Daglig leder for Nordfjordhallen Ronny Totland Silden sier billettene har solgt godt til førjulskonserten.

– Vi er utsolgt i amfiet og har begynt å selge på gulvet. Jeg kan ikke garantere at det er billetter igjen på søndag, så det kan være lurt å være litt tidligere ute, sier han.

Totland Silden har selv sett konserten og kan anbefale den på det varmeste.

– Jeg var med som publikum under konserten i kirka for noen år siden. Men jeg har også hørt kritikkene hun får nå på denne. De er svært gode.