En gruppe matinteresserte elever på Skavøypoll skule har nå lært seg hvordan de kan lage både hjemmelaget vaniljeis og tagliatelle.

– Dette er veldig inspirerende for elevene, forteller lærer Ann-Iren Pettersen Årdal under besøket fra kokkeelevene som går på restaurant- og matfaglinja ved Måløy vidaregåande skule.

Under besøket fikk 13 sjetteklassinger lære nye og spennende oppskrifter fra «de store» videregåendeskoleelevene som går på kokkelinja.

– Elevene virker veldig interesserte i det de får lære, og de tar godt imot kunnskapen, forteller Iren Hammersvik, som er lærer ved MVS sin restaurant- og matfaglinje.

– Dette er også en del av vårt rekrutteringsarbeid, sier læreren, og legger til at de på sikt ønsker å få til lignende samarbeid med ungdomsskolen i Vågsøy.

Naturlige råvarer

Dette er den andre gangen elever fra MVS besøker skolekjøkkenet på Skavøypoll dette året. Og litt av hensikten bak besøkene er å vise skolebarna hvordan man lager matretter helt fra bunnen av.

– Mange av elevene har verken sett hjemmelaget is eller pasta før. Og i dag fikk de lære hvordan man kan lage begge deler helt selv, forteller Iren Hammersvik.

Under besøket sto det flere retter på menyen. Den første retten var tagliatelle toppet med ostesaus, brokkoli, laks og til slutt parmesan. Til dessert fikk elevene lage sjokoladefondant, vaniljeis, bærsaus og flankjeks.

Etter et par timer på kjøkkenet var maten ferdig, og sjetteklassingene fikk maten servert fra kokkeelevene.

– Det ble helt stille. Det er vel et godt tegn, smiler læreren.

Gledet seg til besøket

Sjetteklassingene hadde gledet seg veldig til besøket fra den videregående skolen, og var tydelig interesserte i alt som foregikk på kjøkkenet under besøket.

– Ismaskinen! ropte flere elever mens de pekte bort til maskinen vaniljeisen ble laget i.

– Jeg trodde det skulle være kjempelett å lage is, men det var ikke det, forteller sjetteklassing Sander Oksholen.

– Helt enig, sier klassekameraten Patriks Dikis.

Elevene fra restaurant- og matfag er alle med i ungdomsbedriften La Nature Gourmet, og elev Isabell Hatlenes forteller at de er opptatt av å bruke lokale råvarer, blant annet laks fra Coast Seafood.

– Vi er også opptatt av å ha naturlige smaker i maten, legger hun til.