Ribekka Beitveit (26) fra Deknepollen gikk ikke til topps under DogA-prisutdelingen i Oslo i går.

Vågsøy-jenta, som studerer ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO), synes allikevel det har vært veldig gøy å få en nominasjon.

– Så selv om vi ikke vant har vi fått vist fram prosjektet vårt og håper noen viser interesse og vil videre utvikle det.

Utviklet prosjekt med to andre

Sammen med to andre studenter har vågsøyjenta utviklet prosjektet «TIO», som er en stedsbestemt tilgjengelighetstjeneste skapt på bakgrunn av ønsket om trygghet, selvrealisering og spontanitet i hverdagen hos mennesker med funksjonsnedsettelse.

I prisutdelingen konkurrerte de i kategorien «Bærekraft».

– Vi har ønsket å utfordre begrepet universell utforming, gjennom å vise at det ikke bare trenger å handle om de fysiske omgivelsene, men også om menneskelige relasjoner. I dag legges det til rette for universell utforming i alle offentlige bygg. Men det vi ofte ser er at mange av disse løsningene ikke nødvendigvis blir brukt, og de kan til og med føles stigmatiserende, har de tre studentene tidligere uttalt til doga.no.

Tjenesten er utviklet for Universitetet i Oslo, men kan tilpasses og brukes ved andre studiesteder, ifølge nettstedet.

Til sammen var det 13 finalister i konkurransen.

Skriver masteroppgave

For tiden jobber Ribekka med masteroppgaven sin, som handler om den internasjonale adopsjonsprosessen.

Etter studiene ønsker hun å jobbe videre med design.

– Det er en spennende tid å være designer i, nå som oljen ikke lenger er det man kan leve av. Folk må tenke nytt og gå nye veier, og da treng de designere mer enn før. Jeg gleder meg til å begynne og jobbe, sier 26-åringen.