Ordfører Kristin Maurstad og bibliotekar Tamara Sortland hadde en hyggelig dag på jobben da de leverte ut diplom, premier og is til barna som hadde deltatt i lesekampanjen "Sommarles" ved Vågsøy folkebibliotek.

- Det var 24 barn som gjennomførte hele Sommarles og leverte inn lesepass med oversikt over alle bøkene de hadde lest. Vi er fornøyde med det, og synes det er kjempeflott, sier Tamara Sortland, som forteller at det er første gang biblioteket er med på Sommarles.

Hun påpeker at mange flere barn også har vært med på kampanjen, og lest bøker, men ikke levert inn lesepasset i etterkant.

Torsdag fikk barna diplom, bokpremie og is av bibliotekaren og ordføreren, sistnevnte selverklært lesehest og sommervikar på biblioteket under Sommarles.

- De har vært fantastisk flinke, og fortjener både premie, is og å få navnet sitt på Wall of Fame i biblioteket, sier Kristin Maurstad.

Lese kampanjen Sommarles er for barn i alderen 1. til 7. klasse, og er ment som et tiltak for å styrke leseinteressen hos barn og unge.

Les hele saken i Fjordenes Tidende tirsdag 27. september.