Matskulen byr på oppskrifter utarbeida av MVS-elevane i La nature gourmet UB i samarbeid med kokk- og servitørfaglærarane Iren Hammersvik, Bente Iren Vonheim og Monica Iren Venøy Lexau. I dag har Jeremy Admiral laga krabbesalat.
Tagliatelle med roccula og gorgonzolasaus er ein enkel pastarett med mykje deileg smak. Du kan enten lage din eigen pasta eller kjøpe ferdig. Om du ikkje får tak i osten Gorgonzola kan du bruke osten Norzola i staden.
Dette treng du (oppskrifta rekk til seks personar):
400 gr. tagliatelle
50 gr. smør
3 dl. fløyte
300 gr. gorgonzola i små bitar
100 gr. mozzarella i små bitar
1 pk. reinska roccula, grovhakka
8 skiver parmaskinke
Pepar og salt.
Slik lagar du retten:
Varm opp fløyte og smør, rør inn ostane til dei smeltar og blir ein fyldig saus. Smak til med salt og pepar. Kok pastaen, hell av vatnet og damp den litt tørr. Bland inn sausen og roccula. Anrett i egna skål, dander parmaskinke rundt om. Pynt gjerne med cherrytomatar.