Mat­sku­len byr på opp­skrif­ter ut­ar­bei­da av MVS-ele­va­ne i La nature gourmet UB i sa­mar­beid med ­kokk- og servitørfaglæ­ra­ra­ne Iren Ham­mers­vik, Bente Iren Vonheim og Mo­ni­ca Iren Ven­øy Lexau. I dag har Jeremy Admiral laga krabbesalat.

Bakt klippfisk er ein variasjon av bacalao som passar både til kvardags og til fest. Det er viktig å legge klippfisken til utvatning i tide, den treng gjerne 2–3 døgn. Oppskrifta rekk til 6 personar.

Dette treng du:

600 g. utvatna klippfisk

2 raude chili

4 klasetomatar

½ grøn squash

4 store sjalottlauk

2 dl svart oliven

4 fedd kvitlauk

2 dl god olivenolje

Salt og pepar

Friske urter som basilikum, timian eller rosmarin.

Slik lagar du retten:

Skjær klippfisken i serveringsbitar. Vask alle grønsaker og del dei i grove bitar. Legg dei i ei eldfast form, krydre lett med finhakka chili, kvitlauk og pepar. Det er lurt å vente med saltet til retten er ferdig, i tilfelle fisken er salt.

Hell over halvparten av oljen og bak fisken i omnen ved 200°C i ti minutt.

Ta ut forma og legg fiskestykka oppå grønsakene, hell over resten av oljen. Bak vidare i 5 minutt eller til fiskestykka er ferdige. Dryss over friske urter.

Server med potet, brød eller som den er.

Om du ikkje får tak i klippfisk, eller gløymer å legge den i vatn, kan du bruke fersk torsk i staden for.