Hanne Krogh har et nært forhold til Nordfjord, Stormklang og dirigent Hilde Hagen.

- Vi har vært flere ganger i distriktet og det er mye på grunn av Hilde Hagen, sier Krogh.

Hun gleder seg stort til julekonserten i Operahuset 2. desember, der hun også har med seg Thomas Ruud, Jan Erik Fillan, Stig Espen Hundsnes og Stormklang.

Og spesielt gleder hun seg til gjensynet med Hilde Hagen, dirigent i Stormklang.

– Hilde er et så engasjert og entusiastisk menneske. Hun går inn for ting med liv og sjel, og når hun er involvert, er det kjærlighet og stor arbeidsinnsats som legges ned, sier Krogh, som mener slike ildsjeler er viktige for lokalsamfunn.

Blitt nære venner

Krogh husker godt første møte med Stormklang for noen år siden. Flyet til Sandane ble kansellert, noe som resulterte i at Krogh virkelig var sent ute til de to konsertene i Operahuset.

– Dermed rakk ikke Stormklang en gjennomgang med oss før konsertene. Men de var tøffe og gikk rett på scenen. Jeg har mange minner fra julekonsertene våre, men det er virkelig ett av de stiligste, ler hun.

Dette blir den syvende konserten Hilde Hagen dirigerer for dem, og den fjerde der Stormklang er med. Med mange konserter sammen, har Hagen og Krogh blitt gode venner.

– Hanne er et hjertegodt menneske som jeg setter uendelig stor pris på og er veldig glad for å kjenne, sier Hagen.

Koret har øvd siden høst og er nå klar for å imponere publikummet i Operahuset.

– Stormklang skal gjøre sitt beste for at vi skal bidra til en nydelig konsert, fastslår Hagen, og tilføyer at Stormklang er stolte over å få synge med Hanne Krogh på enda en julekonsert i Nordfjord.

Gleder seg ekstra mye

Krogh er for tiden på turné med julekonserten O helga natt, som har fått svært gode tilbakemeldinger.

– Nå snirkler vi oss nedover Norge og ankrer snart opp i Eid, noe som blir veldig hyggelig. Vi gleder oss litt ekstra til akkurat denne konserten.

Selv om det har vært en hektisk periode med forberedelser og juleturneen, har hun fått med seg seieren i MGPjr. Låten imponerte sangeren stort, og Krogh mener jentene fortjener litt ros i avisen.

– Jeg må bare gratulere de kjempeflinke jentene. Sangen til Vilde og Anna vil dere ha glede av i mange år.