Matskulen byr på oppskrifter utarbeida av MVS-elevane i La nature gourmet UB i samarbeid med kokk- og servitørfaglærarane Iren Hammersvik, Bente Iren Vonheim og Monica Iren Venøy Lexau. I dag har Aleksandar Misic laga krema skogsoppsuppe.
Om du har eit utval av skogsopp for hand, kan resultatet bli ei smakfull suppe. Oppskrifta rekk til åtte personar.
Dette treng du:
800 gr assortert skogsopp
3 sjalottlauk
½ ss timian
3 ss smør
3 dl kvitvin
9 dl kyllingkraft
3 dl fløyte
1 liten fedd kvitlauk
Salt, pepar og blad-persille
1 dl sherry
Slik lagar du suppa:
Kutt soppen i passe bitar, skrell og skjær sjalottlauk i skiver, fres sopp og lauk med tørka timian i smør.
Hell på kvitvin og kok opp. Reduser litt (kok ned til der blir mindre væske).
Tilsett kyllingkraft og fløyte og kok inn til det tjuknar. Bruk ein purestav i suppa slik at den blir jamna.
Om du synest suppa er tynn kan du jamne den med maizenna. Smak til med salt, pepar og sherry.
Garnityr: Sopp i strimlar steikes med finkutta kvitlauk, strø over finkutta bladpersille.