Fant kortreist flaskepost

I begynnelsen av januar sendte elever fra Bryggja skule ut flaskepost. Noen måneder senere ble brevene funnet i sjøkanten ved Almenningen.

Det var Ståle Almenning som fant flaskeposten fra Bryggja-elevene. Brevene ble sendt ut i begynnelsen av januar og ble funnet noen måneder senere. Foto: Christina Cantero 

Kultur

– Elevene ble veldig overrasket over at flaskeposten ble funnet, og noen var litt skuffet over at den ikke hadde kommet lenger, smiler lærer Marina Hjelmeland, som ledet flaskepost-prosjektet med elevene.

Flaskepostene ble et resultat av et tverrfaglig prosjekt, der elevene både fikk engelsk, samfunnsfag og geografi i ett. Resultatet ble at elevene sendte ut flaskepost. Elevene hadde lest en tekst om en gutt som hadde sendt en flaskepost fra Irland, og flasken med brevet endte opp i Norge.

Flaskeposten fra Bryggja ble sendt ut fra Bryggja camping i begynnelsen av januar, og noen måneder senere ble den funnet i sjøkanten ved Almenningen.

– Elevene synes det var veldig spennende å høre at noen hadde funnet flaskeposten, men de hadde kanskje håpet at den skulle ende opp på en ukjent plass, avslutter læreren.