– Vi håper at ved å få inn mer kultur, så vil folk komme i kirka, sier Alice Teunis og Grethe Mulelid i musikkutvalget.

– Kirka passer jo til den type bruk, sier Mulelid, og peker på at de er inne i en periode der de prøver å variere det som skjer i kirka, slik at det skal passe inn i livene til flere.

– Vi tenker musikkuka vil bidra på en god måte, og gjøre sånn at folk får noe positivt ut av kirka. Det skal være et godt rom å være i, sier Mulelid.

Fire konserter

Konsertrekka sparkes i gang med konserten «Ung talent» fredag 24. mars. Ungdommene Trine Gotteberg, Bernard Hagen, Karoline Kvalheim Myre, Nirmia Nixon, Mana Sørgård, Verena Bouchon Våge og Thea Felicia Aarvik fra Vågsøy kulturskule vil underholde på ulike instrumenter og med sang.

– Dette er noen av de viderekomne elevene ved kulturskolen. Jeg tror denne konserten blir spennende, sier Teunis.

Lørdag kveld er det klart for klassisk konsert, og også her er talentene hentet lokalt i år.

Konsertpianist Elene Kadlas bor på Nordfjordeid, trombonist Tryggve Dyrvik er fra Kjølsdalen, fiolinist Oddhild Louise Nyberg er fra Stårheim, mens organist Alice Teunis bor i Vågsøy.

– Vi har mange lokale krefter og er stolte over å vise disse fram, sier Mulelid.

– Det klassiske publikummet er ikke så stort, men her har vi et tilbud til dem også. Og for dem som tror de ikke liker klassisk, bare kom! Jeg tror dere vil komme til å like det, sier Teunis, som forteller at konserten holder høyt nivå.

– Helena er en utdannet konsertpianist og Tryggve er messinginstruktør, dirigent og en erfaren trombonist. Oddhild er student, men et stort talent og hun har vært med på mye, sier Teunis.

– Vi prøver å ha kombinasjoner av alle instrumenter under konserten.

Korpsene stiller

Søndag blir det felles korpskonsert med Ytre Nordfjord Brass og Torskangerpoll Musikklag, mens det mandag er felles skolekorpskonsert med Bryggja skulekorps, Skavøypoll skulekorps, Holvik skulekorps og Vågsøy skulekorps. Korpsene vil spille sitt eget repertoar.

Musikkutvalget håper konsertutvalget vil falle i smak hos publikum også i år.

– Konsertene er for alle, hele familien. Alle konsertene har sin egen profil, og det er litt for enhver smak. Men folk er hjertelig velkomne på alle også! sier Teunis.

– Vi håper folk kommer i kirka og føler seg hjemme, sier Mulelid.