Quiche Lorraine er kanskje den mest kjende av alle salte paiar, og har fått namnet sitt frå regionen Lorraine i den austlege delen av Frankrike. Paien, som er fylt med bacon, purre, ost og egg, er full av smak.
Paideig:
250 g kveitemjøl
½ ts. salt
250 g usalta smør
½ dl kaldt vatn
1 egg
Paifyll:
1 sjalottlauk, snitta i skiver
½ purrelauk, snitta i skiver
100 g kokt skinke i terningar
3 egg
3 dl kremfløyte
150 g riven ost
Salt, pepar og muskatnøtt
Køyr kveitemjøl, salt, smør, egg og vatn i ein miksar til deigen er smidig og god å jobbe med.
Lat deigen kvile i 60 minutt i kjøleskap.
Kjevle ut deigen til 3–5 mm tjukkleik og kle ei paiform på 24 cm med deigen, prikkast med ein gaffel.
Steik paien på 200 grader i ca. 15 minutt.
Rør saman egg, fløyte og ost. Bland i resten av ingrediensane, smak til med salt og pepar.
Hell fyllet i paiskalet og steik paien vidare i cirka 20 til 30 minutt
Server gjerne quiche Lorraine med ein frisk salat til.