Quiche Lorraine er kanskje den mest kjende av alle salte paiar, og har fått namnet sitt frå regionen Lorraine i den austlege delen av Frankrike. Paien, som er fylt med bacon, purre, ost og egg, er full av smak.

Paideig:

250 g kveitemjøl

½ ts. salt

250 g usalta smør

½ dl kaldt vatn

1 egg

Paifyll:

1 sjalottlauk, snitta i skiver

½ purrelauk, snitta i skiver

100 g kokt skinke i terningar

3 egg

3 dl kremfløyte

150 g riven ost

Salt, pepar og muskatnøtt

Køyr kveitemjøl, salt, smør, egg og vatn i ein miksar til deigen er smidig og god å jobbe med.

Lat deigen kvile i 60 minutt i kjøleskap.

Kjevle ut deigen til 3–5 mm tjukkleik og kle ei paiform på 24 cm med deigen, prikkast med ein gaffel.

Steik paien på 200 grader i ca. 15 minutt.

Rør saman egg, fløyte og ost. Bland i resten av ingrediensane, smak til med salt og pepar.

Hell fyllet i paiskalet og steik paien vidare i cirka 20 til 30 minutt

Server gjerne quiche Lorraine med ein frisk salat til.