Mandag fikk de vist fram hva de hadde lært under sommerfesten som markerte avslutninga for sommeren for Vågsøy kulturskule.

Sammen med førsteårsaspirantene spilte de flere sanger under ledelse av kulturskolelærer og dirigent Lisbeth Våge.

Ida Silden (9), som spiller kornett, har tenkt å fortsette etter aspiranttida, og bli medlem i Vågsøy skulekorps etter sommeren.

– Jeg synes det er kjekt å lære noter og det er gøy å spille. Og så var det kjekt å gå i tog på 17. mai, sier hun, og forteller også at det er artig å bli kjent med andre barn på samme alder fra kommunen.

Adele Birknes (10) har også tenkt å fortsette i korpset.

– Det er gøy å spille i korps fordi jeg liker musikk. Og da er det gøy å lære det selv, sier hun.

Kunstutstilling

I tillegg til opptredenen fra både enkeltaspiranter og juniorkorpset samlet, spilte og sang også piano-, gitar- og sangelevene fra kulturskolen under sommerfesten. Kunstelevene hadde også laget til en stor utstilling med arbeidene fra dette skoleåret, der deler var utstilt i arbeidslokalene og deler i selve Samfunnshallen. En serie av malerier var inspirert av fylkets store kunstner Nikolai Astrup.

– Dette er første sommeravslutningen der vi har med oss alle disipliner, sier kulturskolerektor Hildegunn Vederhus.

Samfunnshallen var rimelig full mens elevene viste fram det de har øvd på den siste tiden.

– Kulturskolen har cirka 150 elever, og da blir det fort en liten folkefest når elevene inviterer til konsert og utstilling, sier Vederhus, som selv akkompagnerte flere av sangelevene på vokal og piano.

Rektoren delte også ut blomster som takk for god innsats til kulturskolelærerne gjennom året.