– Jeg håper selvfølgelig på en plass i semifinalen, smiler Andrea Santiago Stønjum (16).

Måløyværingen, som er den yngste deltakeren i TV 2-programmet, har denne høsten imponert mentorer, publikum og seere med både kvaliteten på stemmen og tilstedeværelsen på scenen. Denne fredagen skal Andrea nok en gang konkurrere om å få bli med videre i The Voice-eventyret.

Dersom hun går videre, er hun sikret en plass i semifinalen. Deretter starter kampen om finaleplassene. The Voice-finalen sendes 9. desember.

– Jeg håper på en plass i finalen. Det er noe jeg har veldig lyst til, og jeg hadde blitt veldig stolt, sier 16-åringen.

Spent på låtvalget

Denne fredagen skal Andrea synge Rihanna-låta What Now. Hun beskriver låtvalget som både annerledes og utfordrende. I motsetning til Adele-hiten hun fremførte forrige gang, er ikke What Now en låt som er like kjent for folk flest.

– Det er litt «risky», særlig med tanke på at det er publikum som bestemmer hvem som går videre. Jeg håper folk liker låtvalget, smiler Andrea.

Hun forteller også at mentor Yosef Wolde-Mariam insisterte på at hun valgte nettopp denne sangen til fredagens livesending.

– Han mener jeg kommer til å «naile» denne sangen. Han har troa, og da stoler jeg på ham. Dessuten har han jo litt peiling, smiler Andrea.

Den unge The Voice-deltakeren synes det er rart å tenke på at det kun er seks deltakere igjen i sangkonkurransen, og at antallet skal reduseres til fem etter fredagens sending.

– Jeg er den siste igjen på laget til Yosef, og det er veldig rart å tenke på. Jeg tror ikke det har gått opp for meg ennå.

Går mot slutten

De siste ukene har Andrea tilbrakt i Oslo, der hun har bodd på et hotell som ligger rett ved Telenor Arena. Dagene har gått til lyd- og kostymeprøver, innspillinger til Spotify og låtmøter.

– Vi har hatt møter om hvilke sanger vi skal synge til neste gang, i tilfelle jeg går videre. Vi må begynne med å forberede oss såpass tidlig, sier Andrea.

Denne uken har hun også hatt to dager med fri.

– Vi får mer fri nå, fordi vi er såpass få igjen. Vi kjenner gangen i det og har blitt mer rutinerte, sier 16-åringen.

Fredag kveld konkurrerer Andrea (16) om en plass videre i The Voice på TV 2.