Lørdag skal samtlige i 1STA på Måløy vidaregåande skule heie på klassevenninnen Andrea når hun står i høstens sesongfinale i The Voice. Mange av elevene drar til Samfunnshallen for å se finalen på storskjerm, mens andre setter seg på nattbussen fredag kveld for å få med seg lørdagens finale live i H3 Arena.

1STA ved Måløy vidaregåande skule er klare for å heie på klassevenninna Andrea Santiago Stønjum (16) under fredagens The Voice-finale. Noen av elevene drar helt til Oslo og H3 Arena for å heie på måløyværingen, mens andre skal delta på finalefesten i Samfunnshallen.

– Jeg tror Andrea kommer til å gjøre det veldig bra. Uansett om hun er nervøs eller ei, så presterer hun alltid godt, sier Celine Mork.

Hun er en av dem som drar til Oslo for å heie på Andrea fra salen.

– Det er viktig med støtte, og at Andrea har både venner og familie i salen, sier videregåendeeleven.

Tryggere på scenen

Da Fjordenes Tidende var innom klasserommet til 1STA tidligere denne uken, var de i full gang med å lage heia-plakater. Klassevennene er stolte over alt Andrea har fått til så langt i The Voice, og er enige om at hun har utviklet seg underveis.

– Hun har blitt mye tryggere på scenen, slår Kjersti Tennebø fast.

Ida Apneseth synes det føles naturlig å se Andrea synge på TV-skjermen. Lørdag får hun se henne live.

Elevene skryter av alle i Måløy og resten av kommunen som har støttet Andrea underveis i sangkonkurransen denne høsten.

– Alle har vært veldig flinke til å støtte. Det merker man godt i sosiale medier, og det er veldig gøy å se, sier jentene.

De tror det er en fordel å være fra et lite sted i en slik type konkurranse, men mener imidlertid det langt fra er den eneste grunnen til at Andrea har kommet helt til finalen.

– Det er nok en fordel å være fra en liten plass, men det er ikke derfor hun er i finalen. Det er fordi hun er flink. Hun har nok fått stemmer fra hele landet, sier Sofie Årdal.

Og uansett hvordan det kommer til å gå i lørdagens finale, er klassevennene både imponerte og stolte over det Andrea har fått til.

– Det er dritkult at en fra Måløy er i finalen av The Voice! legger Ida Apneseth til.

Borte fra skolen i syv uker

Med en The Voice-kjendis i klassen, har elevene i 1STA fått en litt annerledes høst på skolen.

– Livet har stort sett gått som før, men vi merker jo selvfølgelig at det blir litt snakk om Andrea på skolen, både i kantina og på læreværelse, sier kontaktlærer Per-Magne Løken.

Deltakelsen i The Voice har ført til at Andrea har vært sammenhengende borte fra skolen de siste syv ukene. Læreren har lagt til rette for Andreas skolearbeid underveis, og har hatt jevnlig kontakt med både 16-åringen selv og moren.

– Men nå lever hun ut drømmen sin. Det må vi unne henne, og så får vi heller hjelpe henne inn på sporet igjen når hun er tilbake på skolen. Man kan ikke gå inn i The Voice halvhjertet, slår læreren fast.

Både han og elevene i klassen håper selvsagt på at Andrea går helt til topps under lørdagens finale.

– Nå skal hun ta det siste steget, og vi håper det går hele vegen, avslutter læreren.