– Vi sparer til plateinnspilling, men akkurat hvilke sanger og hvordan det skal gjøres gjenstår å se, sier Paul Jacob Helgesen, eldstemann i det populære søskenkoret fra Selje.

– Samtidig som vi tok valget om å spare til plateinnspilling, bestemte vi oss for å utvide en aktivitet vi har gjort i veldig mange år, med gratiskonserter på alle de tre sykehjemmene i kommunen. Det har vi gjort systematisk etter at vi begynte å spare til innspillingen, sier Helgesen.

Adventskonsert

Forrige helg arrangerte Helgesenkoret førjulskonsert for sjette år på rad. Denne gangen var det Selje kyrkje som var arena for det stemningsfulle arrangementet.

Lørdag kveld sto Helgesenkoret med søsken, ektefeller, barn og venner på scenen foran en fullsatt kirke. Sangene de fremførte var varierte, med både tradisjonelle norske julesanger og amerikansk jule-pop. Ett av høydepunktene var da musikerne spilte opp til den folkekjære melodien fra julefilmen Askepott. De avsluttet det hele med O Helga Natt, en julesang som alltid er med når Helgesenkoret har adventskonsert.

Paul Jacob Helgesen sier at de får mange gode tilbakemeldinger fra publikum år etter år, og at det er selve grunnen til at de fortsetter.

– Vi ser at folk setter pris på det, og det gir oss veldig mye. Det er grunnen til at vi tar oss bryet med å gjøre det på nytt. Det er jo en del arbeid, smiler han.

Helgesen skryter av Line Dybedal, som både bidrar som pianist, dirigent og med egne sanger under konsertene.

60-årsgave

Helgesenkoret ble startet for seks år siden, da de arrangerte sin første julekonsert noensinne. Det hele startet med en «vill idé» om å gi en julekonsert til faren i 60-årsgave, ifølge Paul Jacob Helgesen.

– Vår første julekonsert var i Leikong kyrkje på Stadlandet, og så har det bare ballet på seg siden den gang, smiler han.

I årene etter har de hatt julekonserter rundt omkring i hele kommunen. I tillegg har de vært med på en rekke konserter på andre tider av året, samt i andre kommuner.

Se flere bilder på fjt.no