– Det var veldig kjekt å få vise fram de nye instrumentene, smiler leder i musikklaget Anne-Britt Nor.

Etter en storslått innsamlingsaksjon som har pågått i nesten ett og et halvt år, fikk nemlig de mange oppmøtte i Kjølsdalen nyte et korps utstyrt med helt nye slaginstrumenter. Nærmere 280.000 kroner har musikklaget samla inn fra privatpersoner og bedrifter. Blant annet har en kjøpt inn fire pauker, rørklokker, xylofon og cymbaler.

– Vi hadde et stort behov for nye instrumenter for det var mye av det vi hadde som var gammelt, og så ønsket vi også å bygge på med mer, forteller Anne-Britt Nor.

De nye instrumentene vil også kunne benyttes av Kjølsdalen skulemusikk i tillegg til de 25 medlemmene i musikklaget.

God respons

Under den tradisjonsrike og stemningsfulle julekonserten i Kjølsdalen kyrkje deltok foruten musikklaget Kjølsdalen skulemusikk, barnekoret i bygda, Vindfylla Spelemannslag, og Stårheim songlag.

Solist Arvid Anthun sto for tekstene og konferansier Terje Gilleshammer ledet det hele.

Arrangørene selv var fornøyd.

– Det gikk kjempefint! Det var en kjekk konsert og alle som var med hadde full klaff, forteller Nor som bare har fått gode tilbakemeldinger.

– Folk ga uttrykk for at de hadde hatt en fin opplevelse, sier hun.

Ny sjanse første juledag

For alle som ikke fikk med seg den flotte konserten i Kjølsdalen, kommer det en ny mulighet første juledag når deler av musikklaget skal spille under gudstjenesten i samme kirke.

Og på nyåret venter flere utfordringer for musikklaget som i fjor rykket opp til 4. divisjon under NM i brass.

– Den første helga i februar skal vi delta på NM i Bergen, så det blir det neste vi skal øve mot, forteller Anne-Britt Nor, som har god tro inn mot mesterskapet.

– Det har jeg selvfølgelig. Men det kjekkeste er uansett å øve og jobbe fram mot mesterskapet, samt det å være der. Så da er det ikke så farlig hva resultatet blir så lenge vi er fornøyde selv, avslutter hun.