Musikalen er basert på Disney-filmen fra 1991 som igjen er basert på det franske eventyret La Belle et la Béte av Jeanne-Marie Le Prince de Beamount.

Siden starten av året har elevene fra de ulike linjene ved skolen øvd på oppsettet, og nervene før premieren på torsdag sitter allerede godt plantet i skuespillerne.

Nervøse

– Jeg har nerver, men det pleier å komme seg. Det er verst rett før, og så blir det bra. Men bare tanken på at det skal komme mye folk å se på gjør meg nervøs, innrømmer Håkon Bøen som spiller udyret i musikalen der Michael Pavelich er regissør.

– Ingenting er tilfeldig. Han er veldig flink. Det hadde aldri blitt noen musikal om Michael ikke hadde vært her for å si det sånn, forteller Sunniva Flaten Brekke som spiller Belle i musikalen.

Sunniva, som går første året studiespesialisering, har to musikaler igjen foran seg, mens Håkon, som går tredje året, er med i sin siste.

Tilværelsen som musikalskuespiller har virkelig gitt mersmak for eidaren som tidligere kun sang i dusjen.

Fra dusjen til Brighton

– Det begynte egentlig i fjor da jeg måtte velge vekk et fag og musikal var det eneste jeg kunne ta. Det angrer jeg ikke på, for det har vært litt av en opplevelse å få være med, forteller han engasjert.

– Jeg vurderer å studere Performing Arts i Brighton i England. Jeg fikk et tilbud for noen uker siden som frister meg. Men ingenting er bestemt enda. Jeg må først komme inn, men koreografen vår, Candice Bredesen, skal hjelpe meg å søke, avslutter Håkon Bøen.

For dem som ikke får sett musikalen førstkommende torsdag, blir det nye muligheter fredag og lørdag.