Wok er en enkel og smakfull rett. Det fins utallige varianter og man kan woke nesten hva man liker. Denne har jeg laget med kylling og forskjellige sunne og fargerike grønnsaker. Med god planlegging er retten ferdig på 20 minutt-er. Voilá!

Dette trenger du til kyllingwok:

600 g kylling

300 g nudler

1 stk. rødløk

1 stk. rød paprika

300 g grønnkål

2 stk. gulrot

4 ss rapsolje til steking

Dette trenger du til saus:

1⁄2 dl kjøttbuljong

2 ss soyasaus

2 ss maisenna

1 ts malt ingefær

Slik lager man kyllingwok:

Kok nudler etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og skyll dem i kaldt vann.

Skjær rødløk i båter, paprika, grønnkål og gulrot i strimler. Stek strimlet kyllingbryst raskt i olje i flere omganger. Pass på å ha en skikkelig varm wokpanne eller panne. Tilsett grønnsaker etter 3-4 minutter, og stek videre i 3-4 minutter til alt er gjennomstekt. Tilsett nudler, woksaus, og eventuelt litt vann. Vend alt forsiktig sammen og la det bli gjennomvarmt.

Slik lager man woksaus:

Kok opp buljong, soyasaus, maisenna og ingefær og hell det over grønnsakene og kjøttet. Server!

Tips: Ha gjerne ristede sesamfrø eller hakkede cashewnøtter over den ferdige retten.