– Vi setter stor pris på dette tilskuddet og det er et signal til resten av næringslivet at nå går startskuddet, sier Helge Hjelle i Stiftelsen Måløyraidsenteret.

I fjor sommer ble planene om å realisere konferansebygget Lingehallen nord for Heradsheim i Måløy sentrum presentert. Bygget skal etter planen administreres av Måløyraidsenteret vegg-i-vegg, som vil bruke kinosalen med plass til 80 personer for fremvisning av sine filmer. I tillegg kan bygget brukes til konferanser, foredrag og minikonserter av andre.

– Vi mangler slike fasiliteter i Måløy, sier administrerende direktør i Coast Seafood, Sverre Søraa.

Bygg skal utfylle hverandre

Søraa er selv involvert i planleggingen av en kulturarena, som er en del av planene for sentrumsfyllinga kun hundre meter unna Heradsheim.

– De prosjektene vil utfylle hverandre. (...) Det vi skal bygge på sentrumstomta er en hall med plass til rundt 250 personer. Lingehallen blir perfekt til mellomstore arrangement.

starter spleiselaget: Helge Hjelle (t.h.) i Stiftelsen Måløyraidsenteret setter stor pris på støtten fra Coast Seafood, her ved administrerende direktør Sverre Søraa.

Han frykter på ingen måte konkurranse mellom arenaene:

– Det finnes en oppfatning av det bare blir verre og verre med konkurranse. Det er derimot det stikk motsatte som skjer: Med konkurranse får man bare mer og mer tilbud. Vi er så lite samfunn i Vågsøy at vi klarer å samarbeide.

– Når senteret er åpnet, starter vi for fullt på arbeidet med Lingehallen. Næringslivet har gitt uttrykk for at de vil være med på å finansiere hallen og Coast Seafood har nå gitt oss startgaven under forutsetning at vi får finansiert resten, forklarer Hjelle, som opplyser at Lingehallen er estimert å koste rundt 7,5 millioner kroner.

– Når er det realistisk at dere kan åpne Lingehallen?

– Om et års tid håper vi på. Nå konsentrerer vi oss om å få åpnet Måløyraidsenteret, sier Hjelle, som forventer at det vil ta rundt et halvt år å bygge Lingehallen.

Millionstøtte til Vågsøy-kulturen

Sverre Søraa forklarer at Coast Seafood-styret denne måneden besluttet å bruke 1 million kroner på lokale kulturtiltak i 2018.

I tillegg til en halv million til Lingehallen har man også bevilget 250.000 kroner til Skavøypoll Turn sine planer om en turnhall på Tennebø.

– Det står unger på venteliste for å begynne i Skavøypoll Turn og det kan ikke fortsette. Alle unger som vil drive med aktivitet, må vi få i aktivitet, sier administrerende direktør i Coast Seafood, Sverre Søraa.

Dette er turnhallen som turngruppa i Skavøypoll ønsker å bygge på Tennebø.

Turnhallen er anslått å koste i overkant av 16 millioner kroner. Målet er å hente 5,4 millioner i spillemidler og 3,4 millioner i momskompensasjon gjennom å bygge hallen som et kommunalt prosjekt. Vågsøy kommune har selv satt av 6 millioner kroner til prosjektet i 2019.

– Vi har satset på kulturen i Vågsøy i en årrekke, men nå kom det opp et par prosjekt som innebærer nye bygg. Når vi ser planer om nye bygg, så applauderer vi, fordi vi vet at det er med på å oppgradere stedet og gi oss flere muligheter enn det vi har i dag, sier Søraa.

– I likhet med resten av næringslivet har vi siden starten vært med på å bidra med midler, men når det kom to så store prosjekt som Lingehallen og ny turnhall var vi nødt å gjøre noe ekstraordinært. Derfor håper vi at dette kan hjelpe initiativtakerne til å få med resten av næringslivet, smiler Coast Seafood-direktøren.