Det er utflyttet vågsøyværing Alf Myhre som står bak RadioVest. FM-kanalen blir tilgjengelig fra Selje i nord til Vågsøy, Bremanger og muligens helt til Florø i sør. Det er foreløpig ukjent hvilken frekvens den nye lokalradioen skal få.

Lytterne kan vente seg en rekke ulike sendinger med lokale programledere. Myhre håper også å kunne tilby radiobingo gjennom kanalen, i tillegg til lytterbaserte innringsprogram med konkurranser og musikkprogram.

– Vi er åpne for det meste, rett og slett, smiler Myhre. Han flyttet til Sørlandet som 14-åring og har bodd der siden. Han har ingen planer om å flytte hjemover med det første, og kommer til å administrere kanalen fra Lindesnes.

Trenger medarbeidere

RadioVest skal starte med én sender fra Bremangerlandet. I tillegg er de på utkikk etter ledige lokaler i Måløy sentrum, der de vil etablere studioet sitt. Ettersom initiativtaker Alf Myhre selv ikke bor i Måløy-området, er han utkikk etter lokale medarbeidere som kan tenke seg å være med på å starte radiokanalen.

– Vi har fått et par henvendelser, og noterer oss ned navn og nummer. Vi tar også imot tips på potensielle steder der vi kan bygge opp studio på en enkel måte, sier Myhre.

Han har vært aktiv i lokalradio siden 90-tallet, og drifer eget firma innenfor den samme bransjen. 43-åringens motivasjon for å starte RadioVest er å gi innbyggerne i ytre Nordfjord et lokalt radiotilbud.

– Jeg tror ikke dette vil bli noen gullgruve, men jeg ser hvor populært det er her på Sørlandet, og har lyst til å gi det samme tilbudet i ytre Nordfjord. Det er mange år siden de sist hadde en egen radiokanal. Og ikke minst, så er det stille på FM-båndet i området nå. Det er kun DAB.

Utivder etter hvert

Planen for RadioVest er å starte litt etter litt. Etter å ha fått konsesjon fra medietilsynet, er neste steg å få på plass en sender på Bremangerlandet.

– Vi skal bygge dette sten for sten, og utvide sendetider etter hvert som vi år på plass programledere. Vi ser også på muligheten for å samarbeide med andre lokale radiokanaler i området.

Alf Myhre gleder seg til å komme i gang.

– Men vi er helt avhengig av gode folk som vil være med på dette. Og jeg er ganske overbevist om at det allerede er folk i området som vil være med, og har litt kompetanse på dette området, avslutter han.