Younes Haga Bekkali drev eget reklameselskap i Marokko. Så fikk han en svulst på hjernen.

– At det så skulle bli kunst for meg var egentlig litt tilfeldig, sier Younes Haga Bekkali.

I dag, fredag, kommer den norsk-marokkanske kunstneren, med mor fra Måløy, «hjem» igjen til kystbyen for å ha kunstutstilling hos Den Blå Hesten.

Men veien til kunsten har vært lang.

Haga Bekkali tok utdanningen ved en kunstskole i USA. Men faren ønsket at han skulle gjøre noe sikret ham jobb, og Haga Bekkali tok derfor en jobb i et reklameselskap før han starta sitt eget reklameselskap i Marokko.

Men så fikk han sjokkmeldingen.

– Rundt fem år senere fikk jeg beskjed om at jeg hadde en svulst på hjernen. Den var godartet, men jeg måtte gjennom operasjoner, forteller han åpenhjertig.

Som følge av behandlingen ble han delvis lammet på høyre side og blind på det ene øyet. Det ble for tungt for ham å ha bedriften.

– Det var da jeg valgte å gå tilbake til kunsten. Det var skjebnen min. Jeg ble syk, men endte opp med å gjøre det jeg egentlig hadde lyst til. Jeg ville gjøre noe positivt av det negative, sier han.

I dag åpner Haga Bekkali utstillingen sin i Måløy hos Den Blå Hesten, en by han er godt kjent med

– Moren min, Kari Liv Haga, er fra Måløy. I tenårene brukte jeg å komme hit hver eneste sommer, sier han og husker da biler kunne parkere på Refviksanden, lukten av fisk og synet av havet.

– Å, jeg elsker lukten av fisk! Og alle fjellturene i den vakre naturen.

Les hele saken og hva som skjer i helgen i fredagens papirutgave av Fjordenes Tidende.