Etter å ha laget årets russelåt tre år på rad skal stadværingen Martin Tungevåg i år lage låten til russen fra Måløy.

Fredag ble låten House of Mirrors lansert. Nå skal Måløyrussen promotere låten og håpet er at den blir kåret til årets russelåt, noe Tungevaags låter har blitt gjort to år på rad.

– Vi er utrolig fornøyde og den har bra trøkk, slår elevene fast.

Martin Tungevåg befinner seg i disse dager i Mexico, hvor han jakter på inspirasjon til nye låter.

– Jeg har vært her i to uker på en inspirasjonstur hvor jeg har laget litt nye låter, forteller Tungevåg som vil slippe flere nye låter i løpet av den neste måneden.

I sommer venter det flere oppdrag som DJ i Europa på en rekke festivaler. Deretter vil det kommer flere låter fra Tungevåg, som opprinnelig kommer fra Stadlandet.

– Inspirasjonen kommer av at jeg reiser mye. Jeg får sett veldig mye av verden og er nesten mer ute og reiser enn jeg er hjemme for tiden, forteller han og legger til at mye inspirasjon også kommer når russen gir ideer om hvordan de ønsker låten sin.

I år gir Tungevåg ut 5–6 russelåter under eget navn, i tillegg til å være med å skrive og produsere for andre artister.

Men hvor mye Martin Tungevåg tjener på å lage en russelåt, holder han derimot for seg selv.

– Prisen på låtene varierer ut ifra hvor tidlig de booker meg. De fleste har jo tatt kontakt med meg ett og to år før de er russ, mens noen allerede tre år i forveien. De som er tidlig ute får selvsagt litt rabatter i motsetning til de som kommer en uke før russetiden og spør om jeg kan ordne låt til dem, forklarer Tungevåg.

Les mer om Måløyrussen og den nye russelåten i mandagens papirutgave av Fjordenes Tidende.