Med bacheloroppgave levert og studiene ferdig, ser måløyværing og tidligere Idol-deltaker Jørn Trollebø Kvalheim frem til en hverdag fylt med musikk.

Bandet hans, Trollebø, slipper i dag deres nye EP, Escape. Og låten Railroad Tracks som allerede er sluppet har bare fått lovord.

– Noen har blitt overrasket over at den var hardere enn forventet. Men vi ville starte med et smell og i dag slipper vi litt mer radiovennlige sanger, sier Jørn som beskriver EP-slippet som en forlengelse av drømmer som går i oppfyllelse.

Jørn legger ikke skjul på at det amerikanske rockebandet Foo Fighters har vært en kilde til inspirasjon.

– Men en må prøve å finne en balanse mellom å finne inspirasjon og ha noe originalt. En må klare å lage egne sanger, selv om en kan høre at inspirasjonen kommer fra band vi liker, forklarer han.

Og nettopp det med å bli påvirket av inspirasjonskilder, har måløyværingen mye kunnskap om gjennom bacheloroppgaven i musikk i Volda, som han nylig leverte inn.

– Jeg har skrevet om hvordan inspirasjonskilder påvirker metodebruk under egen låtskriving, forteller han.

Tre år med musikkstudier er over. Nå ser Jørn frem til å kunne legge all fokus over på musikken.

– Å gi ut egen musikk er jo en guttedrøm som går i oppfyllelse. Men først og fremst er det kjekt å dele musikken med folket, slår han fast og sier at bandets mål er å bli et av de mest aktive livebandene i Norge.

For ettersom musikken nå er mer tilgjengelig og bandet har sikret seg spillejobber på en rekke norske festivaler, lover det godt for den videre erfaring.

– Vi har lyst å spille så mye som mulig og få så mye erfaring man kan, slår han fast.

Med studietiden over kommer Jørn til å flytte hjem til Måløy for sommeren. Så kan det muligens bli osloboer på den tidligere Idol-deltakeren.

– Planen er å satse fult og helt på musikk, bare spille og prøve å komme oss på veiene og leve drømmen. Nå skal vi spille på seks festivaler i sommer, der vi får reist rundt og promotert EP-en gnaske godt, som vil hjelpe oss til høsten.  Hvor vi stasjonerer oss er ikke sikkert enda, men det kan hende det blir hovedstadlivet til høsten. Jeg vurderer kanskje å flytte ned dit, så får vi se hva som skjer.

Forhåpentligvis følger også bandet med til Oslo.

– Det er veldig kjekt å få slippe musikk i band. Det er jo i bandet jeg føler meg hjemme. Og disse karene er utrolig flinke. Vi har det ekstremt gøy med å jobbe sammen.