D’Mens er tilbake med nye medlemmer og planer om en unik konsert i Turnhallen.

– Det blir en spesiell opplevelse, og ikke en vanlig musikkopplevelse, slår Geir Oldeide fast.

Sammen med Kristin Oldeide (vokal, fløyte og tangentinstrument), Gro Haugen (vokal, tangent- og strengeinstrument), Harry Hagen (bass), Roy Haugen (trommer og rytmeinstrument) og Stein Ove Bakke (diverse gitarer) utgjør de D’Mens, som den siste tiden har øvd intenst for den kommende konserten i Turnhallen, som blir 13. juni.

– Vi har laget et konsept der vi tenker å først ha et sett med akustisk musikk, med banjo, ukulele, fløyte og andre akustiske instrument. Det blir helt spesielt og vi vil sitte nede i salen blant publikum med tepper på gulvet, stålamper og koselig stemning. Noe som aldri har blitt gjort der først, forteller Oldeide som spiller både banjo og gitar.

Men det unike stopper ikke der. For en akustisk konsert er langt ifra det eneste som skjer.

– Etter å ha spilt akustiske låter skal vi ta en kort pause for å rigge om og så blir det rock ‘n’ roll med elektriske instrument og en helt annen opplevelse, beskriver han.

Har gitt seg selv en utfordring

Oldeide tror bandets nye konsept vil falle i smak. Og med en noe endret besetning følte D’Mens det var på tide å fornye repertoaret.

– En får altså to band for prisen av ett og jeg tror det blir kjekt for dem som skal høre på. En kan bli sliten av å høre det samme lydbildet og bandet en hel kveld. Her blir det veldig variert både med bandets stil og sound, konkluderer bandmedlemmet.

Med nye medlemmer og ny sound, har medlemmene også gått for en utfordring. En del av deres nye konsept er nettopp et variert lydbilde, som også inkluderer flere instrument.

– Så nå spiller alle i bandet flere instrument og bytter litt på det. Det er med på å variere lyden. Det skal være variasjon på en konsert og spennende, nye ting som skjer hele tiden. Vi i bandet opplever det som veldig kjekt å få komme ut av komfortsonen. Selv har jeg spilt gitar i nesten en mannsalder og må plutselig spille ukulele, banjo og tangent.

Slår til med en helaften igjen

Det er Docks Event, som består av Bjørn Tungevåg, Odd Arne Mulelid, Geir Engdal og Bjørn Engelbrektson, sammen med Musikklubben som arrangerer konserten 13. juni.

– Nå skal vi lage til fest i Turnhallen igjen, jubler Bjørn Tungevåg om comebacket til D’Mens.

Gjengen bak Docks Event har tidligere arrangert konsert med Stage Dolls, Svelekameratane og Trollebø i Samfunnshallen.

– Det blir kjempekjekt å få arrangere noe i Turnhallen igjen og at det blir med D’Mens, slår Tungevåg fast og ber folk holde av 13. juni.

– For da blir det en helaften med bandet og dans.