Dette innlegget er skrevet av Anfinn Sjåstad, gruppeleder i Selje Frp.

Vi må tenke større

Jeg registrerer med stor beundring den selvtilliten som rår hos rådmannen i Vågsøy kommune. Holdningen hans er jeg noe mer kritisk til.

Som kommunestyrepolitiker i Selje kommune, tror jeg at de fleste i vår kommune som ønsker kommunesammenslåing er enige om at Vågsøy bør være en viktig del av en stor og robust kystkommune.

Skal vi få til en stor kystkommune, er det viktig å vise gjensidig respekt for alle parter i eventuelle forhandlinger og det må være rom for å gi og ta, og det er det dessverre ikke alle som har gangsyn til å forstå. Vi ser et eksempel av dette når vi registrerer en rådmann som har tatt for mye Møllers tran og kommer med «våsete» og respektløse uttaleseler.

Er dette godt gjennomtenkt og god forhandlingsutgangspunkt?

Jeg tror at det er viktig at politikerne i Vågsøy formannskap også innser at dersom vi skal få til en stor og robust kystkommune, blir Vågsøy en liten del av en slik kommune. Samtidig er jeg sikker på at innbyggerne Vågsøy sammen med oss andre vil få mye bedre vilkår for å utvikle tilbudet til innbyggerne og næringslivet i fellesskap.

Det virker som både formannskap og rådmannen i Vågsøy tror at denne saken dreier seg om en utviding av Vågsøy kommune skal en bedømme ut ifra vedtak i formannskapet og uttalelser av rådmann. Dette dreier seg om kommunesammenslåing og da bør alle kommunene som ønsker å slå seg sammen være ydmyk nok til å forstå at det er geografien og tilkomsten som bør bestemme plasseringen av kommunesenteret, ikke særinteresser til enkeltkommuner.

Det kan lett oppfattes som Selje fremstår som et «haleheng» til Vågsøy, og det er faktisk ikke tilfelle, vi skal klare å styre vår egen skjebne.

Jeg oppfordrer ordførere og kommunestyrene i Selje, Vanylven og Sande til å ta ansvar og starte forhandlinger om en sammenslåing av de tre kommunene, og jeg vil i den sammenheng forslå Fiskå som administrasjonssenter i den nye kommunen ut i fra geografiske hensyn for alle innbyggere i de respektive kommunene.