Jan Arild Ellingsen, som er justispolitiker i Fremskrittspartiet, har skrevet dette innlegget:

Nærpolitireformen gir tryggere kommuner

Det er bred enighet om at politiet må endres. Samfunnsutviklingen utfordrer politiet, og stiller nye krav til god og tilfredsstillende polititjeneste. Fremskrittspartiet ønsker å bistå politiet med disse endringene. Derfor innfører FrP i regjering nærpolitireformen.

Det er behov for økt spesialisering og fagkompetanse i politiet. Da må man ha større fagmiljø. Nærpolitireformen reduserer antall politidistrikter til fordel for å lage større og mer kompetente distrikter.

Dette mener Senterpartiet er sentralisering. Sp ønsker ikke større og sterkere politidistrikt som vil sikre innbyggernes trygghet. De vil heller ha politiet i små kommuner, hvor det bli mindre fagmiljøer, og hvor politiet blir hindret i å utvikle seg videre.

Det er trist å se at Sp mener distriktspolitiske hensyn er viktigere enn kvaliteten på tjenestene. Fremskrittspartiet ønsker å sikre tryggere kommuner, og da må vi høre på politifaglige råd.

FrP mener reformen er riktig steg å ta for å sikre trygge kommuner. Tryggheten til innbyggerne er det viktigste, og da må vi tenke nytt og møte utfordringene med gode løsninger.