Tre damer fra Måløy har nå startet en ny kvinnegruppe i håp om at det vil skape økt trivsel blant tilflyttere.

– Gjennom min jobb som helsesøster møter jeg mange damer som nylig har flyttet til Vågsøy. Dette er kjekke damer som har et ønske om å bli integrert i samfunnet vårt, sier Turid Blålid.

Sammen med Inger Furnes og Marie Høgset har hun nå på frivillig basis har satt i gang en internasjonal kvinnegruppe i Måløy.

Ny møteplass

Gruppen møtes på kveldstid på Frelsesarmeen hver tredje torsdag, og første samling blir arrangert 15. oktober.

– Vi vet at det er en del kvinner i vårt nærmiljø som ønsker å treffe andre, høre nye historier og få mer kunnskap om andre kulturer. Men man er ofte litt redde for å ta kontakt, eller redde for at språket er et hinder, sier Blålid.

Hun ser på den nye kvinnegruppen som møteplass der folk kan utveksle ideer, få nye vennskap, oppleve nye matkulturer og få ny kunnskap.

Må kunne litt norsk

Målet med gruppen er å etablere en internasjonal arena der kvinner kan treffes uavhengig av alder, kultur, religion og sosiale bakgrunner.

Turid Blålid forteller at hun allerede har fått tilbakemeldinger fra mellom 15 og 20 kvinner som vil delta.

– Kun på en liten telefonrunde var det damer fra ulike land som Nederland, Tsjekkia, Bosnia, Somalia, Norge og Polen, som ville være med. Men en forutsetning for å være med, er at kvinnene kan litt norsk.

– Vi skal kun snakke norsk under disse samlingene, forteller Blålid, og legger til at det også blir en god språktrening for kvinnene.

Blålid sier at det er minst like viktig at kvinner fra Vågsøy deltar i dette, som at tilflyttere gjør det.

– På den måten kan man lære mer om hverandre og knytte tnye bånd.

Tidligere var det slik at Vågsøy hadde mange ulike kvinnenettverk, som husmorlaget, sanitetskvinnene, helselaget, historielaget og fiskerkvinnelaget.

– Men i dag er mange av disse nedlagt, og de som er igjen har lite rekruttering, sier Blålid.

Roseli Da Silva flyttet fra Brasil til Måløy for seks år siden, og forteller at hun synes det er kjekt med en ny møteplass for kvinner.

– På den måten kan man også lære mer norsk, sier hun.