Tidligere Sp-politiker og pensjonist Alvhild Fure Hoddevik ser nye muligheter for Libbervegen i Selje med bruk av massene fra Stad skipstunnel.

– Libbervegen er en av to saker jeg opplever som ugjorte fra min tid som lokalpolitiker, sier tidligere kommunestyremedlem Alvhild Fure Hoddevik.

Libbervegen er navnet på veistrekningen som tidligere var planlagt mellom Selje og Drage på Stadlandet. Veiprosjektet sto som kommunens førsteprioritet i veiplanen for 1989-93, men prosjektet stoppet opp i fylkesutvalget, ifølge Fure Hoddevik.

Ble for kostbart

I planene den gang inngikk det utbygging av en tunnel på én kilometer. Men tunnelen ble for kostbar og vegen ble lagt over Sandvikseidet i stedet.

Fure Hoddevik fikk derfor ideen om å blåse liv i Libbervegen igjen etter å ha lest om informasjonsmøtet Kystverket holdt i Selje den 30. september. Hun antar at kostnadsbildet for Libbervegen vil bli noe helt annet, hvis det lar seg gjøre å fylle ut med masse fra skipstunnelen, på utsiden av fjellet.– Jeg skjønner ikke hvordan det kan være mulig å vurdere å fylle ut massen i Moldefjorden, hvor det må være plass til båter og skip, når den kan brukes til noe nyttig, sier Fure Hoddevik.

Ønsker ideen velkommen

Av samfunnsnytte trekker Fure Hoddevik fram økt satsing på turisme og kortere vei til arbeid, mellom bygdene ytterst på Stad og Selje. Hun mener det finnes gode grunner for at dagens politikere burde se på Libbervegen med nye øyne.

– Det hadde vært fint om den nye ordføreren, eller noen som har med skipstunnelen å gjøre, kunne sett nærmere på den gylne muligheten dette er, oppfordrer Fure Hoddevik.

Selje-ordfører Stein Robert Osdal (KrF) ønsker ideen om Libbervegen velkommen.

– Hvis Fure Hoddevik eller noen andre ønsker å sende inn ideer, er det mulig å komme innom kontoret mitt, sende et brev eller ringe, sier Osdal.

Videre forteller han at alle ideer som kommer inn vil bli vurdert, men at det begynner å haste for nye ideer. Målet er nemlig å behandle tunnelmasse-saker og ny arealplan politisk i kommunestyremøtet i desember.