Morten Hagen har kanskje lagt ordførerkjedet på hylla, men det stopper ikke Høyre-politikeren fra å fortsette å kjempe for sine fanesaker.

– Ungdomsskolen har vært en gjenganger i Vågsøy-politikken helt siden jeg foreslo en utredning i 2012, oppsummerer den tidligere ordføreren fra sitt nye kontor på politistasjonen i Måløy.

Hagen har riktignok jobbet som politi ved lensmannskontoret i Vågsøy før, men i 2011 tok han seg en fire år lang permisjon for å steppe inn som ordfører.

Tidligere hadde han kun stått på Høyres liste som vararepresentant i kommunestyret. Nå er Hagen tilbake som politibetjent, men understreker at han fortsatt vil være svært aktiv som politiker, ettersom han representerer Høyre både i formannskapet og i kommunestyret.

Kampsaker

Han viser til Vågsøy ungdomsskole som en av de store sakene i hans tid som ordfører, og noe som vil fortsette å være det de fire neste årene.

Utenom ungdomsskolen ser også Høyre-politikeren tilbake på en fireårsperiode der regionale og nasjonale prosjekter som Kystvegen og Stad skipstunnel, samt lokale tiltak som oppgradering på Måløy stadion, utbyggingen i Barstadvika og driften i Nordfjordhallen har blitt jobbet mye med.

Og arbeidet Hagen gjorde som ordfører har ikke gått ubemerket hen.

– Du har ledet Vågsøy på en veldig god måte og vi har hatt et godt samarbeid hele veien. Jeg tror ikke folk vet hvor mye du har jobbet, sa nåværende Vågsøy-ordfører Kristin Maurstad (Ap) under det konstituerende kommunestyremøtet i september.

Fortsatt engasjert

Hagen viser selv også til gjennomslaget politikerne fikk da Fiskeridirektoratets regionkontor i Måløy ble reddet fra å bli flyttet til Bergen.

Etter yrkesskiftet fra ordfører til politibetjent vil Hagen også være med i styret for Nordfjord havn, fortsette med sin rolle i MOT, og være engasjert som håndballtrener.