Mandag morgen samlet hele Måløy vidaregåande skule seg til en minnestund i Samfunnshallen.

Minnestund ved Måløy vidaregåande skule. Foto: Christina Cantero

Elever, lærere og ansatte tente lys for Ida Tahooni Kivi (18) og Wahid Babaie (19), begge fra Florø, som omkom i den tragiske bilulykken ved Røyrvikneset i Selje kommune forrige uke.

– Ingen skal dø som 18- eller 19-åring. Mange sitter igjen med sorg og savn, forteller Vågsøy-ordfører Kristin Maurstad.

Under minnestunden fortalte hun elevene om at de skal slippe å stå alene i sorgen, og at både skole og kommune tilbyr hjelp til dem som trenger det.

– Dette er en brutal påminnelse om hvor galt det kan gå i trafikken, sier ordføreren.

Ida Tahooni Kivi (18) og Wahid Babaie (19). Foto: Christina Cantero

Det var fredag 6. november at skolen meldte de to elevene savnet. De hadde sist blitt observert onsdag kveld, kjørende i en blå Golf fra Selje i retning Måløy. Ifølge politiet skulle ungdommene vise noen venner veien til Måløy.

Fredag kveld ble det funnet rester av bildeler langs Fv.618 ved Røyrvikneset nord for Flatraket i Selje kommune. Kort tid etter ble en blå Golf funnet på ni meters dyp i sjøen. I bilen ble også de to savnede ungdommene funnet omkomne.

Pårørende er blitt varslet om funnet, og et kommunalt kriseteam er blitt satt i gang. I tillegg har den videregående skolen holdt åpent både lørdag og søndag for elever som har behov for å prate om ulykken.

Mandag morgen planlegger skolen en minnestund for de to elevene.

Les mer om saken: