Det går mot bygging av en helt ny ungdomsskole i Måløy etter at Arbeiderpartiet nå har konkludert med at nybygg er den riktige løsningen.

Det bekrefter Frode Kupen (Ap) overfor Fjordenes Tidende onsdag morgen.

Høyre, Venstre og KrF har allerede gjort det klart at de vil bygge nytt, og med Ap får denne grupperingen et klart flertall i kommunestyret 10. desember når saken skal avgjøres.

- Vi velger nybygg rett og slett fordi prosessen har kommet så langt at vi ser det vanskelig å avslutte den. Vi har prøvd å vurdere renovering, men ser at det er et løp som er kjørt, sier Kupen.

Han bekrefter at i deres budsjettforslag, som trolig presenteres i formannskapet torsdag, vil det ligge midler både til en ny ungdomsskole og til et nytt gymbygg på Gotteberg.

Mens Arbeiderpartiet sier ja til et nytt skoleanlegg på Gotteberg er de derimot mer tvilende til at man også har råd til et nytt svømmeanlegg på Tennebø. Det vil være tatt ut i deres budsjettforslag.

- Vi har indikert at pengebruken kanskje vil være for stor med både nytt svømmeanlegg og ny ungdomsskole, sier Kupen.

I et møte tirsdag gikk både Senterpartiet, Frp, den tverrpolitiske lista og Rødt langt i å antyde at de kommer til å støtte en rehabilitering av ungdomsskolen. Nå går det siste og største av samarbeidspartiene, Arbeiderpartiet, altså imot de andre samarbeidspartiene som i høst var med på å gi Kristin Maurstad (Ap) ordførervervet.

Det som sto i den politiske plattformen mellom partiene som da ble signert var at partiene skullle kvalitetssikre og vurdere anbud for både rehabilitering og nybygg av ungdomsskolen. Kupen er derfor klar på at dette ikke er et brudd mellom samarbeidspartiene:

- Nei, dette er ikke noe brudd slik vi ser det. Vi skulle gjøre noen vurderinger av alternativene, og det er gjort. Vår vurdering er at vi ikke kan støtte et rehabiliteringsprosjekt.