Morten Hagen (H) er glad for at også Arbeiderpartiet nå vil bygge ny ungdomsskole, men venter til kontrakten er signert i desember med å juble.

- Jeg er glad for at Arbeiderpartiet nå ser ut til å ha bestemt seg, sier Morten Hagen (H).

Han var ikke kjent med nyheten om at det nå er flertall for bygging av en ny ungdomsskole da vi ringte den tidligere ordføreren onsdag formiddag.

- Det har så langt vært helt uklart hva både Arbeiderpartiet og de andre partiene vil gå for. Og det er klart at vi tar ingenting for gitt før vedtaket er på plass, sier Hagen.

Han gleder seg over at Ap, i likhet med Høyre, samtidig ønsker å bygge et helt nytt gymbygg på Gotteberg, men liker dårlig Arbeiderpartiets planer om å avvente byggingen av et nytt svømmeanlegg på Tennebø.

- Tar man bort bassenget på Gotteberg uten at vi investerer i et nytt som skal dekke behovet i hele kommunen, så vil vi slite med undervisningskapasiteten. Bassenget på Skram har ikke stor nok kapasitet til å dekke hele kommunen. Kanskje kan vi "skvise" inn alle barneskolene i bassenget på Skram og det kan hende det vil dekke lovkravet, men det vil ikke bli noe god svømmeundervisning, sier Morten Hagen, som understreker at de vil legge fram et budsjettforslag torsdag der det både ligger penger til ny ungdomsskole og en svømmehall på Tennebø.

Rektor Kåre Bakke ved Vågsøy ungdomsskole ønsker ikke å uttale seg om saken før den vedtas i kommunestyret 10. desember.