Måløy Handelsforening håper politikerne ser verdien av salgsbodene på Torget og at de sammen finner en løsning for hvordan de kan festes bedre.

Utfordringen med bodene på Torget, som er et initiativ fra Måløy Handelsforening og Måløy havfiskefestival, er at det ikke har blitt gitt tillatelse til at de står på området permanent. De to organisasjonene har kun fått tillatelse til å plassere dem på Torget midlertidig.

– Det er veldig uheldig at den ene boden ble ødelagt, og nå håper vi at vi kan få til en ordning med kommunen der vi kan feste bodene på en bedre måte, sier Bente Jørgensen i Måløy Handelsforening.

Hun forteller også at den totalskadde boden, som tilhører Måløy havfiskefestival, skal bli reparert og satt tilbake på Torget i løpet av våren.

Materialkostnadene for salgsboden som ble ødelagt er på mellom 25.000 og 30.000 kroner.

Det var i mai i fjor at de fem salgsbodene ble montert på Torget. Initiativet kom fra Måløy havfiskefestival og Måløy Handelsforening, med et formål om å skape mer liv og røre på Torget i Måløy.

– Jeg regner med at det blir en ordning på hvordan disse bodene kan bli festet på en god måte. Det er i alles interesse at Torget skal bli brukt mest mulig. Sammen med kommunen må vi derfor finne en annen løsning på hvordan de kan festes, sier Jørgensen.

Jørgensen og Måløy Handelsforening ønsker derfor at saken blir tatt opp i neste formannskapsmøte i Vågsøy, og har henvendt seg til rådmannen om utfordringen med festingen av bodene.

– Han skal ta det opp på neste formannskapsmøte, der politikerne skal diskutere hva som skjer videre. Jeg håper politikerne ser verdien av bodene, og at vi finner en løsning der de kan festes litt bedre. Det skal veldig lite til, understreker Jørgensen.

– Vi bor i Måløy, og vi må regne med at slike vindstyrker kommer igjen. Derfor må vi finne gode løsninger for hvordan bodene kan festes, legger Jørgensen til.

Les alt om ekstremværet «Tor»: