Birgit Boge (84) i Holvik kommer seg ikke fram med rullatoren etter at brøytebilen har lagt igjen en brøytekant langs hele innkjørselen til huset.

Høy brøytekant

Det var fredag morgen at hun våknet og så brøytekanten langs hele inngangspartiet til huset.

Birgit Boge fra Holvik.

– Jeg må bruke rullatoren hvor enn jeg går. Jeg klarer ikke å gå langt uten den. Datteren og svigersønnen min bor like ved og kan hjelpe meg, men er på jobb til klokken 16. Så da må jeg vente helt til da før jeg kan komme meg noe sted, sier Boge.

– Det gjør ikke noe om de dumper snøen ned i hagen min, så lenge jeg kommer meg fram med rullatoren, sier Boge.

– Jeg vil bare at de skal kvitte seg med snøen et annet sted, og ikke lage en kant langs hele vegen her utenfor huset mitt, understreker 84-åringen fra Holvik.

Har ikke nok tid

– Når man kjører forbi innkjørslene til folk, så er det nesten umulig å ta med snøen til nestemann. Vi er avhengig av å brøyte snøen ut til siden hvis vi skal rekke over alt, sier Svoren.

Han forteller at de heller ikke har kapasitet til sende folk ut for å hjelpe med brøyting av innkjørslene, men at han håper familiemedlemmer kan hjelpe med dette.

– Totalt er det 2.500 eiendommer vi brøyter langs ved i kommunen. Det er krevende hvis vi skal rydde foran innkjørselen til alle disse eiendommene. Det er en ganske krevende situasjon, understreker Svoren.