Da banken på Stadlandet ble nedlagt i 2012 mistenkte Kenneth Brandal (H) at Selje-filialen ble den neste som kom til å ryke.

– Jeg fikk dessverre rett, sier Brandal, fire år etter at Sparebanken Vest sitt kontor la ned på Stadlandet. I forrige uke ble det kjent at bedriften legger ned bankfilialen i Selje.

«Er det rett at dette er en trend som ikke lar seg stoppe så vil det bli kontoret i Selje som ryker neste gang. Da er vi uten bank i kommunen.»

Fire år etter synes Brandal det er trasig at han fikk rett.

– Jeg har forståelse for at Sparebanken Vest har gjort sine undersøkelser, men jeg håper for deres del at det er godt nok gjennomtenkt. For hvis de skal oppføre seg på samme måte som de store internasjonale bankene, tror jeg de kommer til å tape kampen. Da mener jeg det heller er bedre å prøve å styrke den lokale tilhørigheten og den lokale profilen. Små banker stiller seg «rett i armene» på de store ved å gi fra seg sin største fordel, nemlig lokal tilhørighet. Når de nå gjør som de gjør, fører det igjen til neste steg og min neste spådom, nemlig at de små bankene blir kjøpt opp av de større. Det legges nå etter mitt syn til rette for en slik konsolidering.