Formannskapet i Vågsøy gikk torsdag inn for å legge opplæringssenteret i Vågsøy til Firda Canning Co AS sine lokaler nord i Måløy sentrum.

De gikk dermed i mot innstillingen fra rådmannen og oppvekst- og kulturutvalget som mente tilbudet fra Måløy Brygge var det beste. Gangsø Møbler AS var den tredje utleieren som kom med tilbud.

Det var Høyre som fremmet endringsforslaget som ble vedtatt mot stemmene til ordfører Kristin Maurstad (Ap) og Frode Kupen (Ap).

Saken avgjøres endelig i kommunestyret 3. mars.

Dette har eiendomssjef Frode Weltzien skrevet i saksutredningen om Firda Canning Co AS sitt tilbud:

1. Leiepris: kr 1.150,- per m2 eks. mva.

2. Fellesutgifter: Antar det er med i leiepris

3. Areal: 750 m2 er med i tilbudet

4. Tilkomst: Rett fra gate 1, det er forholdsvis kort avstand fra gate 1 til inngangsdør. Det er mulig å endre, f.eks. mot nord

5. Planløsning Det er en god planløsning, oversiktlig. Det er skille mellom administrasjon og undervisning, Mye trafikk/gang areal i forhold til behovet særlig adm. delen.

6. Merknader: Inngangspartiet er smalt, rett fra Gate 1, bør endres mot nord. Det bør også være to rømningsveger fra lokalene

7. Bygget: Det er et eldre bygg, der vi er eneste leietaker til nå. Selv om bygget blir rehabilitert er det ikke oppvarmet under/over eller ved siden av arealet som blir tilbudt.

8. Renhold: Bygget må bruke rådhuset som base med biltransport.

9. Utomhus: Det er lite området som er tillaget for uteopphold, det blir brukt til p-plasser og området ved portene mot syd har stor avstand.

10. Parkering: Utleier tilbyr ikke noe i sitt tilbud. Det er forholdsvis få offentlige p-plasser i nærområdet til Firda Canning Co AS. Utleier har p-plasser, men det er ikke med i dette tilbudet.

11. Fiber: Det er ikke fiber i området, nærmeste vi har er tidligere Domsteinbuda i sjøgata.

Vi oppdaterer saken.