Hogne Bleie (Frp) hadde forventet at samtlige Arbeiderparti-representanter "hadde guts nok til å stå for avtalen" de signerte.

- Når ordføreren velger å gå bort ifra det som er litt av utgangspunktet for at hun ble valgt til ordfører, så er det klart at det er veldig skuffende, sier kommunestyremedlem i Vågsøy, Hogne Bleie (Frp).

- Når man i min verden har et samarbeid, enten det er politisk eller innen forretningslivet, så setter man seg ned rundt et bord og diskuterer hvordan det er fornuftig å bruke pengene. Da må man gi og ta før man til slutt blir enige. Man kan ikke vinne hver gang, sier Bleie.

- Frode (Kupen) var den som satte et ultimatum slik vi skulle gå for de ti millionene. Nå sa vi til slutt "greit nok", selv om vi var uenige, og så er det han som velger å bryte avtalen. Det er totalt upålitelig, sier Frp-representanten.

Maurstad og Kupen har nå flagget sitt syn, men selv om fire representanter stemte mot nedlegging torsdag, er Fjordenes Tidende kjent med at flere av disse er åpne for å se på skolestrukturen. Partileder og kommunestyremedlem, Tove Lill Refvik har sagt klart ifra om at hun kun stemte imot nedlegging fordi flertallet av de 16 som møtte på medlemsmøtet sist søndag ønsket dette.

- Jeg skal ikke spekulere i fremtiden. Jeg må bare prise flertallet i Arbeiderpartiet som sto ved avtalen. Vi kan bare konstatere at de fire var rakrygget. Den rake ryggen forsvinner vel ikke med det første på samme måte som de som vingler også vil fortsette å vingle, avslutter Hogne Bleie.