En mann i 50-årene fra ytre Nordfjord er dømt til fengsel i 5 måneder for en rekke lovbrudd. Blant annet truet han med å sprenge lensmannskontoret i Vågsøy.

Det var en januarkveld i år at mannen kom med denne trusselen under en telefonsamtale med politiets operasjonssentral.

Mannen mente at en person hadde brutt seg inn i hans hus, og ba politiet om å arrestere denne personen. Politiet vurderte det slik at det ikke var tilstrekkelig grunnlag for å kalle ut en politipatrulje for å søke etter personen som til angav, og oppfordret tiltalte til å inngi en anmeldelse til lensmannskontoret.

I tillegg til truslene om å sprenge lensmannskontoret truet tiltalte med å drepe eller kniple personen han hevdet hadde begått innbruddet dersom politiet ikke gikk til pågripelse av han. Samme dag ringte han på ny til operasjonssentralen og blir nå dømt for å da minst syv ganger ha bedt en politiførstebetjent om å "dra til helvete".

I tillegg til disse truslene dømmes mannen for to hendelser som skjedde i løpet av de to ukene i forveien.

Blant annet knuste han en vindusrute i en leilighet ved å kaste en stein igjennom ruta. I tillegg oppsøkte han en annen person på hans bopel, knyttet nevene mot han og skrek at han skulle sørge for at politiet kom opp til huset hver dag.

Mannen dømmes til fengsel i 5 måneder. Straffen omfatter også en betinget dom fra i fjor høst. Han dømmes også til å betale 4.110 kroner i skadeerstatning for den knuste vindusruta.