Flere Pelagia-ansatte i Måløy, Selje og Kalvåg står uten inntekt i periodene de er permitterte fra fabrikkene. Tillitsvalgte mener det er de lokale NAV-kontorene som roter.

– Det er mange som har blitt nektet dagpenger og det er forferdelig kjedelig, sier en oppgitt Per Røys, daglig leder ved Pelagia Kalvåg.

  • SISTE: Presseansvarlig for NAV, Frode Henden, forteller at direktoratet har overtatt saken og at de håper på å få mer informasjon om situasjonen i løpet av dagen.

– Det er flere og flere ansatte som melder ifra om at de har havnet i denne situasjonen. Det er ille, og vi frykter at vi mister folkene våre. Folk kan jo ikke leve med at de ikke får dagpenger når de er permittert.

Mener NAV har feilinformert

I Måløy har rundt 20 av de ansatte ved Pelagias fiskefabrikk fått avslag på søknaden om dagpenger. Hovedtillitsvalgt Daniel Henriksson mener det er det lokale NAV-kontoret som har gitt feil informasjon til de ansatte om hvordan de skal melde inn timene de har jobbet i sesongen.

Hovedtillitsvalgt Daniel Henriksson ved Pelagia i Måløy. (Arkiv

– NAV har rådet oss til å levere inn meldekort på en viss måte, men de har gitt oss feil informasjon. De har ikke gjort jobben sin, og det innrømmer de. Problemet er at vi blir rammet, og situasjonen føles håpløs. Vi får ikke erstatning for dette heller.

– Håpløst

Henriksson forteller at de ulike NAV-kontorene har gitt ut forskjellig informasjon til de ansatte. Dette har ført til at de ansatte ved Pelagia i Florø har fått dagpenger.

– I Florø har NAV-kontoret fått med seg endringene og de ansatte har blitt informert om den nye praksisen. Det har ikke skjedd i Måløy. Også ved Pelagia-fabrikken i Selje har de ansatte fått avslag på søknadene om dagpenger.

– Det er fælt at de ansatte ikke får dagpenger. Noen må gå uten inntekt fra midten av februar og fram til september, forteller tillitsvalgt Janne Kupen og legger til at de ansatte i Selje møtte på lignende problemer etter fjorårets sesongslutt ved fabrikken.