Folk som bor på Flatraket er langt mer positive til sammen- slåing med naboene sine enn resten av kommunen.

Tall fra mandagens folkeavstemning viser at Flatraket krets er den som er mest positiv til kommunesammenslåing.

– Stemmene viser at det samlet sett er et klinkende klart nei for sammenslåing i Selje kommune. Det er vel egentlig bare Flatraket som er for, sier Frp-politiker og kommunestyremedlem Anfinn Sjåstad om resultatene fra den rådgivende folkeavstemningen.

Mens Flatraket ser lyst på en framtidig sammenslåing, er innbyggerne i Selje-bygda svært negative til forslaget. Kun 22,2 prosent av stemmene som kom inn fra Selje krets er for en sammenslåing. 69,8 prosent er imot forslaget, mens 8 prosent av stemmene er blanke.

I Stadlandet krets er det et knapt flertall for å stå alene, med 53,3 prosent av stemmene. 43 prosent av stemmene er for en sammenslåing og 3,8 prosent er blanke.

– Taler de store forskjellene i valgresultat innad i Selje kommune for at dere bør vurdere en splitting av kommunen?

– Nei, overhodet ikke.

– Hvorfor ikke?

– Fordi i løpet av prosessen, som vi startet i 2014, så har det aldri vært et seriøst alternativ. At det er ulike meninger rundt omkring i kommunen er helt naturlig, sier Osdal.

– Selje har kommunesenteret og der kommer kanskje frykten for å miste arbeidsplasser inn. En deling av kommunen er ikke aktuelt. Det er helt andre grunner til at folk har stemt som de har gjort, sier Osdal.