Flere politikere har nå engasjert seg i saken om de Pelagia-ansatte som ikke får utbetalt dagpenger.

– Hvilke tiltak vil ministeren iverksette for å sikre et ukomplisert regelverk som er tilpasset næringen, og vil ministeren ta grep for at de som feilaktig har fått avslag får omgjort søknaden sin? heter det i brevet fra Heggø til arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H).

Spørsmålet fra stortingspolitikeren kommer etter at det tidligere denne uken ble klart at flere Pelagia-ansatte i Måløy, Kalvåg og Selje har fått avslag på søknadene sine om dagpenger i periodene de er permittert fra fiskefabrikkene. Årsaken til avslagene er praksisendringer hos NAV.

NAV beklager situasjonen

Det var NRK som først omtalte saken.

Torsdag kveld meldte NRK også om at NAV beklager situasjonen for de ansatte ved fiskefabrikkene.

– Jeg vil beklage at disse brukerne har havnet i en vanskelig situasjon. Det er fordi vi ikke har informert godt nok om en praksisendring, sier seksjonssjef i NAV, Magne Fladby til NRK.

NAV skal nå gå gjennom de individuelle sakene og se på mulighetene for å vurdere avslagene på nytt.

Daniel Henriksson, hovedtillitsvalgt ved Pelagia i Måløy, forteller til NRK at han er glad for tilbakemeldingen fra NAV.

Redd for å miste ansatte

Daglig leder ved Pelagia i Kalvåg, Per Røys, har tidligere uttalt til Fjordenes Tidende at han er redd for at situasjonen med dagpengene vil føre til at ansatte slutter.

– Det er flere og flere ansatte som melder ifra om at de har havnet i denne situasjonen. Det er ille, og vi frykter at vi mister folkene våre. Folk kan jo ikke leve med at de ikke får dagpenger når de er permittert, har Røys tidligere uttalt.