Hovedtillitsvalgt Daniel Henriksson ved Pelagia i Måløy tror NAV vil snu i saken og tilbakebetale dagpengene til de ansatte.

– Med uttalelsen som har kommet fra NAV, så tenker jeg at det er stor sannsynlighet for at vi får dagpengene tilbake, sier Henriksson, som har frontet saken for fiskeriansatte langs hele kysten etter at flere har opplevd å få avslag på søknadene om dagpenger.

Lokalt har ansatte ved Pelagia i Måløy, Selje og Kalvåg blitt rammet. Årsaken til avslagene er praksisendringer hos NAV.

– De legger seg flate

– De legger seg flate og innrømmer feilen, og jeg tolker det som at vi får dagpengene tilbake. Jeg håper også at saken blir prioritert og at en avgjørelse kommer raskt, sier Henriksson, som også mener at svaret fra NAV er det mest positive de fiskeriansatte kunne fått.

– Jeg hadde aldri regnet med et klart ja, legger han til.

Henriksson er også Rødt-politiker i Vågsøy, og har i løpet av den siste uka kontaktet flere av de politiske partiene om saken. Han forteller at neste steg i prosessen blir å få endret regelverket for de fiskeriansatte.

Til arbeidsministeren

En av dem som har tatt saken videre er Vågsøy-ordfører Kristin Maurstad (Ap). Hun har kontaktet stortingsrepresentant Ingrid Heggø (Ap), som har tatt saken videre til arbeidsministeren.

Brevet ble sendt ut i forrige uke.