Vågsøy Høyre ber om at kommunestyret vedtar en oppussing og utbygging av Skram skole og Skavøypoll skule.

- De to største skolene i kommunen er i dag ikke i god nok stand til at elever og lærere får de arbeidsforholdene de fortjener, skriver gruppeleder Morten Hagen (H) i et brev til ordfører Kristin Maurstad (Ap) og rådmann Knut Ove Leite i dag fredag.

Vågsøy Høyre ber om det blir satt i gang arbeid med å pusse opp og bygge ut Skavøypoll skule og Skram skole og at det legges frem en sak for kommunestyret for å få vedtatt en slik oppussing.

- I mange år har kommunen prioritert å bruke store deler av budsjettet i oppvekstsektoren på å opprettholde en dyr skolestruktur. Dette er et politisk valg og flertallet bestemmer hvordan vi skal prioritere innenfor de trange økonomiske rammene Vågsøy kommune har. Likevel har dette medført at Skavøypoll Skole og Skram Skole, som til sammen har rundt 330 elever, ikke har fått nødvendig vedlikehold og oppgradering, skriver Hagen.

- Vågsøy Høyre mener at alle elevene skal prioriteres likt. Det kan ikke være slik at Skavøypoll  og Skram blir «glemt» fordi ingen, hverken lærere eller foreldre står frem og stiller krav. I dag er det store forskjeller på hvor mye kommunen bruker per elev på de forskjellige skolene og vi vil at denne forskjellen skal utjevnes. Det må satses mer på de store skolene våre, mener Hagen.

- Kostnader er viktig men flertallet fant uten problemer 10 millioner, som ikke lå i budsjettet, til videre utbygging i Holvik. Det burde derfor også være vilje til å gjøre noe på de store skolene våre, mener gruppeleder Morten Hagen.

Tilbygget vil ikke stå klart til skolestart 2016/17, men kan være klart i september/oktober om modulene bestilles denne måneden.